Meiknolletjes in het groen
500 gram meiknolletjes
175 gram wilde spinazie
2 uien
1 teen knoflook
1 eetlepel ghee, roomboter of kokosolie
peper, zout en extra vierge olijfolie
Schil de meiknolletjes en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Maak de uien schoon en snijd ze in halve dunne ringetjes. Haal het velletje en uiteinde van de knoflook en snipper de knoflook.
Was de spinazie en snijd in dunne repen. Zet apart.
Doe de bakstof in een brede platte pan waarop je eventueel een deksel half kunt zetten. Zet de pan op een middelhoog vuur en zodra de bakstof gesmolten is voeg je de uien toe. Laat deze een paar minuten smoren tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de meiknolletjes toe en schep om. Zet het vuur iets lager en doe de deksel half op de pan. Schep regelmatig om. Zodra de knolletjes licht beginnen te kleuren prik je erin om te zien of ze gaar zijn. Je vork moet er makkelijk doorheen kunnen.
Zodra de knolletjes gaar zijn, doe je het vuur van de pan af en voeg je de knoflook en de spinazie toe. Schep een aantal keren goed om tot de spinazie lichtjes begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel er op het bord nog een klein beetje olijfolie overheen.