Meiknolletjes in het groen

500 gram meiknolletjes

175 gram wilde spinazie

2 uien

1 teen knoflook

1 eetlepel ghee, roomboter of kokosolie*)

peper**), zout en extra vierge olijfolie

Schil de meiknolletjes en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Maak de uien schoon en snijd ze in halve dunne ringetjes. Haal het velletje en uiteinde van de knoflook en snipper de knoflook.

Was de spinazie en snijd in dunne repen. Zet apart.

Doe de bakstof in een brede platte pan waarop je eventueel een deksel half kunt zetten. Zet de pan op een middelhoog vuur en zodra de bakstof gesmolten is voeg je de uien toe. Laat deze een paar minuten smoren tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de meiknolletjes toe en schep om. Zet het vuur iets lager en doe de deksel half op de pan. Schep regelmatig om. Zodra de knolletjes licht beginnen te kleuren prik je erin om te zien of ze gaar zijn. Je vork moet er makkelijk doorheen kunnen. 

Zodra de knolletjes gaar zijn, doe je het vuur van de pan af en voeg je de knoflook en de spinazie toe. Schep een aantal keren goed om tot de spinazie lichtjes begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel er op het bord nog een klein beetje olijfolie overheen.

*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie

**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.