Mexicaanse tomatensalsa

450 gram rijpe trostomaten

1 el tomatenpuree

1 kleine rode ui

1 groene chilipeper

1 tl komijn

1/4 tl chilipeper

1 teen knoflook

verse koriander (naar smaak)

zeezout

1 tl ghee, kokosolie of roomboter

Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui (fijn). Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de groene peper in dunne ringetjes (verwijder de zaadlijsten als je een minder pittige salsa wilt).

Doe de bakstof in een pan met dikke bodem en zet de pan op een laag vuur. Voeg de uien, de groen peper en knoflook toe en fruit ze tot de uien licht glazig zijn. Voeg de komijn en chilipeper toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree erbij en bak deze ook een minuutje mee. Voeg de tomaten aan het mengsel en schep goed om.

Laat de salsa op laag vuur zachtjes pruttelen (zonder deksel) en roer regelmatig door net zolang tot er een ingedikte salsa ontstaat. Dat duurt ongeveer 20-30 minuutjes. Let er op het laatst op dat het gevaar van aanbranden bestaat!

Zodra de salsa de gewenste dikte heeft, dan haal je hem van het vuur en voeg je naar smaak zeezout en grof gehakte koriander toe. Laat afkoelen.

Lekker met in olijfolie gebakken aardappelchips.

Normaal wordt een dergelijke salsa gegeten met maïs chips. Maïs is een graan waarvan het eiwit erg lijkt op gluten. Het past daarom niet in een orthomoleculair / kPNI voedingspatroon.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.