Ontbijtprutje met kabeljauwlever

1 blikje kabeljauwlever

200 gram broccoli

2 eieren

1/2 rijpe avocado

optioneel: 1 el gebroken lijnzaad of hennepzaad

extra vierge olijfolie, zwarte peper en zeezout

Haal de broccoli roosjes van de stronk en stoom ze in een stoommandje in 8 minuten gaar. Heb je geen stoommandje, kook de broccoli dan in weinig water ook in 8 minuten gaar.

Ondertussen kook je de eitjes in 5-6 minuten zacht. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in grove stukken. Leg op je bord.

Halveer de avocado, haal het vruchtvlees eruit en prak dat met een vork fijn. Haal de kabeljauwlever uit het blikje, giet de olie weg en prak je kabeljauwlever door de avocado heen. Breng op smaak met peper en zeezout. Leg op je bord.

Eventueel bestrooi je de kabeljauwlever-avocado ‘mousse’ met gebroken lijnzaad of wat hennepzaad.

Ondertussen is je broccoli goed en die schep je op je bord erbij. Breng de broccoli op smaak met wat zeezout en een klein scheutje extra vierge olijfolie.

Ik geef toe dat dit recept niet voor iedereen is. Maar het zit barstens vol gezonde vetten en je kunt er uren op vooruit. Het is zacht en romig van smaak en echt veel lekkerder dan je je kunt voorstellen ;-).

Ik kwam op dit ontbijt door een blog van De Groene Vrouw van een aantal jaren terug. Zij maakt een avocadosalade (mousse?) met kabeljauwlever. Dat was mijn inspiratie. In haar blog geeft ze nog 2 andere recepten met kabeljauwlever. Dus als je dat leuk vindt, kijk die blog dan even in. Je vindt hem hier: https://groenevrouw.nl/blog/3-recepten-met-jawel-kabeljauwlever

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.