Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.
100 gram gesneden andijvie
1 komkommer
2 sinaasappels
2 el gefermenteerde rode kool (of zuurkool)
4 el kasha (geroosterde hele boekweitkorrels)
1/2 gestoomde makreel (schoongemaakt)
1 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
kokosmelk (of andere plantaardige melk) om te verdunnen
zwarte peper
zeezout
Doe de makreel, mayonaise, mosterd, peper en eventueel wat zout (let op, gestoomde makreel is ook al zout van zichzelf) in de mengkom van je staafmixer en pureer tot een homogene massa ontstaat. Voeg net zoveel plantaardige melk toe tot je een mooie lobbige, iets dikke makreelmayonaise hebt. Zet even apart.
Verdeel de gewassen en gesneden andijvie over twee kommen. Was de komkommer, snijd hem door midden en haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd in halve maantjes. Verdeel de komkommerpartjes over de 2 kommen.
Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes. Voeg deze toe aan de poke-bowls. Leg op elke kom 1 eetlepel gefermenteerde rode (of zure) kool, 2 eetlepels kasha en de makreelmayonaise.
Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.