Quinoa ontbijt

165 gram (1 cup) quinoa

1 handje rozijnen

1/2 tl gemalen kaneel

1 el ghee, roomboter of extra vierge kokosolie

1 handje gemengde noten

1 banaan

Zorg dat je gebruik maakt van quinoa die al gespoeld is. Dit staat op de verpakking. Is dat niet zo, dan moet je quinoa eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking laten weken / spoelen.

Doe de quinoa samen met 470 ml (2 cups) koud water, de rozijnen en de kaneel in een steelpannetje en zet dit op het vuur. Doe de deksel op de pan en breng het water met de quinoa op hoog vuur snel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag zodat de quinoa zachtjes kan doorkoken. Laat nu een kleine opening ontstaan tussen de pan en de deksel zodat het merendeel van de stoom binnen blijft maar een eventueel teveel aan stoom wel kan ontsnappen. Laat de quinoa in maximaal 10 minuten gaar koken. Kijk halverwege de kooktijd even of het niet te hard gaat. De quinoa is gaar als hij mooi open is gegaan en bijna al het water heeft opgenomen.

Zet het vuur uit en roer de quinoa even door. Voeg dan de ghee, roomboter of kokosolie toe. Doe de deksel nu volledig op de pan en laat 10 minuten staan (van het vuur af). Roer daarna de gesmolten ghee, roomboter of kokosolie door de quinoa en serveer je ontbijt met fijngehakte gemengde noten en een in stukjes gesneden banaan.

Dit is een recept voor 1 persoon.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.