Rode bieten uit de oen

500 gram rode bieten

2 el balsamico azijn (die lang heeft kunnen rijpen)

2 el extra vierge olijfolie

1 tl gedroogde basilicum

1 tl honing

vers gemalen zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (of 200 graden conventioneel).

Schil de bieten en snijd ze in partjes. Doe ze in een wat grotere, ondiepe overschaal zodat ze allemaal los van elkaar kunnen liggen. Bestrooi ze met de kruiden, de olijfolie, de honing en de balsamico azijn. Hoe langer de azijn heeft kunnen rijpen, hoe zoeter hij wordt en hoe lekkerder je bieten worden.

Schep alles goed om.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of een deksel.

Zet in de oven voor 45 minuten. Haal dan de folie (of het deksel) era en schep de bieten goed om. Laat daarna nog 15 minuten verder garen zonder folie of deksel erop. Prik er daarna met een vork in om te testen of ze gaar zijn. Als de vork er makkelijk doorheen gaat, zijn ze goed.

Deze bieten kun je natuurlijk als bijgerecht eten bij je hoofdmaaltijd, maar ze zijn ook afgekoeld door een salade heel lekker.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.