Rode koolsalade met wortel

halve (middelgrote) rode kool

500 gram wortels

2 kleine prei (alleen witte gedeelte)

half bosje koriander of peterselie

1 avocado

kipfilet

4 el pijnboompitten

zwarte peper, zeezout en extra vierge olijfolie

Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd hem doormidden en halveer de helft die je gaat gebruiken. Verwijder de stronk. Snipper de rode kool fijn (met de hand of in een keukenmachine).

Was de wortelen schoon en verwijder de uiteinden. Rasp de wortelen grof.

Maak de prei schoon en snijd deze in smalle repen die je vervolgens snippert.

Hak de koriander of peterselie grof.

Meng de groenten en de kruiden door elkaar.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben en lekker ruiken. Zet apart.

Bak de kipfilet gaar en snijd hem daarna in stukjes.

Snijd de avocado in plakken of blokjes.

Serveer de salade met de kip, avocado en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel er naar hartelust extra vierge olijfolie over heen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.