Roergebakken radijsjes met sjalot, knoflook en bieslook

3 bosjes verse radijsjes

2 grote sjalotten

1 flinke teen knoflook

2-4 el fijngesnipperde verse bieslook

1 el roomboter, ghee of kokosolie*)

zwarte peper**) en zeezout

Haal de radijsjes van het loof en was ze goed schoon. Snijd het kopje en kontje eraf en halveer ze. Pel de sjalotten en snipper ze. Hak de knoflook fijn.

Verwarm de ghee, roomboter of kokosolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe, zet het vuur iets lager en fruit de sjalotten een minuutje of 3-4 tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de radijsjes toe.

Roerbak de radijsjes onder regelmatig omscheppen in ongeveer 15-20 minuten gaar en licht bruin. Voeg dan de knoflook toe en roerbak die een minuutje mee. Haal de pan van het vuur en voeg de verse bieslook, peper en zeezout toe. Omscheppen en serveren.

Radijsjes verliezen hun scherpe smaak als je ze op deze manier bakt. Ze worden licht nootachtig van smaak.

*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie

**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.