Roergebakken spruiten met champignons

500 gram spruiten

2 rode uien

1 teen knoflook

1 bakje (kastanje)champignons

2 el roomboter, ghee of kokosolie*)

zwarte peper**) en zeezout

Maak de spruiten schoon door de achterkanten eraf te snijden en de slechte buitenste blaadjes te verwijderen. Halveer de spruiten.

Maak de uien schoon, halveer ze en snipper ze grof. Maak de champignons schoon, haal de steeltjes eraf en snijd de champignons in kwarten. Hak de knoflook fijn.

Verwarm je pan en doe er de bakstof in. Als deze gesmolten is, voeg je de rode uien toe en bak je die op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan de spruiten toe en doe een deksel half op de pan (zodat de warmte binnenblijft maar het vocht kan verdampen). Zet het vuur iets hoger en schep regelmatig om.

Na ongeveer 10 minuten beginnen de spruiten mooi te kleuren. Dat is het moment waarop je de champignons erbij doet. De deksel gaat weer half terug op de pan. Regelmatig omscheppen.

Zodra de champignons bijna goed zijn voeg je de knoflook toe en bak je die nog een paar minuutjes mee.

Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie

**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.

Dit gerecht is heerlijk bij zoete aardappelfrietjes uit de oven en gebakken kippenpoten.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.