Roergebakken spruiten met champignons
500 gram spruiten
2 rode uien
1 teen knoflook
1 bakje (kastanje)champignons
2 el roomboter, ghee of kokosolie
zwarte peper en zeezout
Maak de spruiten schoon door de achterkanten eraf te snijden en de slechte buitenste blaadjes te verwijderen. Halveer de spruiten.
Maak de uien schoon, halveer ze en snipper ze grof. Maak de champignons schoon, haal de steeltjes eraf en snijd de champignons in kwarten. Hak de knoflook fijn.
Verwarm je pan en doe er de bakstof in. Als deze gesmolten is, voeg je de rode uien toe en bak je die op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan de spruiten toe en doe een deksel half op de pan (zodat de warmte binnenblijft maar het vocht kan verdampen). Zet het vuur iets hoger en schep regelmatig om.
Na ongeveer 10 minuten beginnen de spruiten mooi te kleuren. Dat is het moment waarop je de champignons erbij doet. De deksel gaat weer half terug op de pan. Regelmatig omscheppen.
Zodra de champignons bijna goed zijn voeg je de knoflook toe en bak je die nog een paar minuutjes mee.
Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Dit gerecht is heerlijk bij zoete aardappelfrietjes uit de oven en gebakken kippenpoten.