Romige aspergesoep (zuivelvrij)

500 gram witte asperges

750 ml groentebouillon

1 aardappel

80 ml cashewnotenmelk (of andere plantaardige melk)

2 hardgekookte eieren

verse bieslook, peper en zeezout

Spoel de asperges onder koud stromens water goed schoon. Snijd het laatste stukje (1-1,5 cm) van de asperges af en schil de asperges goed. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Laat de aspergekopjes heel (die zijn dus groter).

Schil 1 aardappel en snijd hem in kleine blokjes van 0,5 cm.

Pel de hardgekookte eieren en snijd deze in hele kleine blokjes.

Kook de aspergeschillen maximaal 10 minuten in de bouillon (anders wordt de bouillon bitter). Zeef de bouillon in een nieuwe pan en voeg aan de bouillon de geschilde aspergestukjes en puntjes aan toe, net als de aardappelblokjes. Laat 10 minuten koken. Doe het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog 10 minuten garen. Haal vervolgens de aspergepuntjes en een paar aspergestukjes uit de soep.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg net zoveel cashewnotenmelk toe tot een romige soep ontstaat van de voor jou juiste dikte. Verwarm de soep nog even kort door en breng op smaak met peper en zeezout.

Schep de soep in 2 soepkommen en garneer met de hardgekookte ei-blokjes en de verse, gesnipperde bieslook.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.