Salade met garnalen en mango

1 bakje gemengde salade

1 rijpe mango

200 gram gekookte garnalen

2 eieren

1 komkommer

1 el amandelmeel

4 el geroosterde pompoen- en zonnebloempitten

2 el geroosterde kasha

1 mespuntje uipoeder

1 el ghee, roomboter of kokosolie

een flinke scheut kokosmelk of amandelmelk

zwarte peper, zeezout en extra vierge olijfolie

Was de gemengde sla en droog deze in een sladroger. Verdeel over 2 borden.

Was de komkommer, verwijder de beide uiteinden en snijd de komkommer in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine reepjes of blokjes. Voeg toe aan de sla.

Schil en ontpit de mango. Snijd hem in kleine stukjes en voeg die ook toe aan de sla. Net als de gekookte garnalen.

Breng de sla op smaak met zout en peper en besprenkel hem rijkelijk met extra vierge olijfolie. Voeg dan de pompoen- en zonnebloempitten toe en de kasha.

Meng in een mengbeker de eieren met de kokosmelk, uipoeder, peper, zout en het amandelmeel. Klop tot een homogene massa ontstaat. Breng een pan op temperatuur en voeg dan de bakstof toe. Als deze gesmolten is voeg je het eiermengsel toe en laat je dit mengsel al roerend gaar worden. Er ontstaat een roerei. Verdeel het roerei over de borden en je kunt aan tafel.

Kasha zijn geroosterde boekweitkorrels. Het zijn geen granen, ze bevatten dus geen gluten. Ze voegen een lekker krokant element toe aan de salade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.