Salade met witlof, rucola en appel

50 gram rucola

2 stronken witlof

1/4 radicchio (optioneel) of andere rode sla

1 puntpaprika

1/2 appel

1/2 rijpe avocado

2-3 eieren

tuinkers

peper, zout en extra vierge olijfolie

Was de rucola en droog deze in een sladroger. Snijd hem eventueel iets kleiner en doe hem in een schaal. Halveer de witlof, snijd het dikke middenstuk eruit en snijd de rest in dunne reepjes. Hetzelfde doe je met de radicchio. Meng de verschillende sla vormen door elkaar en schep op je bord.

Kook ondertussen de eitjes zacht (5-6 minuten afhankelijk van de grootte). Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Was de appel en de puntpaprika en snijd ze in stukjes. Haal uiteraard de zaadlijsten van de paprika eruit net als het klokkenhuis van de appel. Voeg toe aan de salade op je bord.

Schep het vruchtvlees van een halve avocado erbij en breng alles op smaak met zeezout, peper en de tuinkers. Besprenkel er rijkelijk extra vierge olijfolie overheen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.