Lentesalade met serranoham, asperges en aardbeien

100 gram rucola

1 bosje groene asperges

1 blikje artisjokkenharten

250 gram aardbeien

100 gram serranoham

4 el pompoenpitten*)

4 el verse koriander

zwarte peper*), zeezout en extra vierge olijfolie

Was de rucola en droog deze in een sladroger. Snijd hem eventueel iets kleiner en doe hem in een schaal. Haal het onderste taaie deel van de groene asperges door de asperge in het midden en aan de uiteinde tussen je wijsvinger en duim van elke hand te nemen en naar onderen te buigen. De asperge breekt dan op de plaats waar het taaie deel begint. Snijd de asperges in middelgrote stukken.

Breng in een middelgrote pan een bodempje water van ongeveer 5 cm aan de kook en doe daar de asperges in. Doe de deksel op de pan en het vuur uit. Laat de asperges in ongeveer 5-8 minuten beetgaar worden. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en giet ze nogmaals af. Laat uitlekken en verder afkoelen.

Hak de koriander grof. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zien en ploppen alsof het popcorn is. Snijd de afgegoten artisjokkenharten in helften, maak de aardbeien schoon en halveer deze ook.

Maak van elke plak serranoham een roosje en leg die in de rucola. Garneer de salade met de artisjokkenharten, asperges, aardbeien, koriander en de pompoenpitten. Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en een goede extra vierge olijfolie.

*) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt. De pompoenpitten kun je wel vervangen door tijgernoten.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.