Seroendeng

150 gram kokosrasp

150 gram rauwe cashewnoten

1 el paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1/4 tl chilipoeder

1 tl zeezout

2 el extra vierge kokosolie

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (conventioneel).

Doe de kokosolie in een ovenvast schaaltje en laat smelten.

Hak de cashewnoten grof en meng ze door de kokosrasp. Voeg de kruiden toe en meng heel erg goed.

Voeg dan de gesmolten kokosolie toe en meng weer heel goed. Alles moet een klein laagje olie hebben.

Smeer het kokos-cashew-kruidenmengsel uit op een bakplaat waarop je bakpapier hebt liggen. Het moet zo dun mogelijk uitgesmeerd worden.

Bak het mengsel 10-15 minuten tot het een mooie kleur heeft. Schep halverwege even goed om.

Laat volledig afkoelen en bewaar dan in een weckpot (buiten de koelkast). Het is weken goed.

Lekker over nasi of andere Aziatische gerechten.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.