Spinaziesalade met rivierkreeftjes en bosvruchten

375 gram (wilde) spinazie

1-2 el van de dressing (zie hierna)

1 rijpe avocado

150 gram rivierkreeftjes (gekookt)

125 gram gemengde bosvruchten (bramen, frambozen en blauwe bessen)

2 el geroosterde pijnboompitten

Dressing:

1 kleine sjalot (grof gesnipperd)

1 tl Dyonmosterd

vers gemalen peper en zout naar smaak

1 tl gedroogde basilicum

1 el gerijpte balsamicoazijn

16 el extra vierge olijfolie

1 tl tamme kastanjehoning (of andere donkere honing)

Was de spinazie en maak hem droog in een sladroger. Snijd de spinazie in kleinere repen als je wilde spinazie gebruikt. Doe de spinazie in een mooie schaal.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en meng ze met je staafmixer tot een gladde, homogene (iets dikke) saus. Schep 2-3 el van deze dressing door de spinazie en meng goed. Zorg dat alle spinazieblaadjes bedenkt zijn met een dun laagje van de dressing.

Snijd de avocado in kleine blokjes en voeg toe bovenop de spinazie. Ook de rivierkreeftjes, gemengde bosvruchten en geroosterde pijnboompitten doe je bovenop de spinazie in de schaal.

Eventueel kun je de salade serveren met wat glutenvrije crackers, zoals mijn zadencrackers.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.