Spitskool met kerrie en mango

3 rode uien

750 gram fijngesneden spitskool

3 tenen knoflook

2 handen verse bladpeterselie of koriander

1 el kerriepoeder

1/2 el komijnpoeder

4 el kokosmelk

1 rijpe mango

1 rijpe avocado

1 el ghee, roomboter of kokosolie

zwarte peper en zeezout

kip of wit vis om erbij te serveren

Wenk vooraf: Als je de kip of vis die je bij dit gerecht wilt serveren in de oven wilt garen, start dan met het op temperatuur laten komen van je oven.

Schil de rode ui en snipper ze in dunne ringetjes. Laat ze op laag vuur in de bakstof in een grote hapjespan (waarvoor je een deksel hebt) ongeveer 10 minuten zachtjes garen (zonder deksel). Snijd ondertussen de spitskool ragfijn, snipper de knoflook en hak de peterselie/koriander grof.

Voeg de knoflook, kerrie- en komijnpoeder aan de uien toe na 10 minuten. Roerbak de specerijen kort mee (1 minuut) en voeg dan de spitskool toe. Zet alles goed om zodat de ui, spitskool en de specerijen goed gemengd zijn. Doe de deksel op de pan en laat de spitskool nog altijd op laag vuur wat zachter worden (ongeveer 5 minuten). Als je de vis of kip in de oven wilt garen, dan moet je daarmee nu starten.

Voeg na 5 minuten smoren de kokosmelk, de peper en het zeezout toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten zachtjes verder gaar smoren (ongeveer 10 minuten). Schep regelmatig om en controleer of het niet te droog wordt, want dan kan het aan je pan gaan zitten. Als het te droog is, voeg je een klein beetje kokosmelk toe. Als je de vis of kip in een pan wilt garen, dan moet je daarmee nu starten.

Schil ondertussen de mango en de avocado. Snijd de mango in kleine blokjes en de avocado in kwarten.

Voeg nadat de groenten 10 minuten hebben gesmoord, de stukjes mango toe, schep goed om en laat nog een minuutje of 2-3 mee opwarmen. Haal dan de deksel van de pan en voeg de grof gehakte peterselie/koriander toe. Schep goed door elkaar. Serveer met de avocado en een stukje wit vis of kip.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.