Tomatensalade

500 gram tasty tom tomaten

1 rijpe avocado

1 bosui

verse basilicum

1/2 tl gedroogde basilicum

4 el extra vierge olijfolie

1 el balsamico azijn (minimaal 15 jaar oud)

zwarte peper en zeezout

Was de tomaten en snijd ze in kwarten of nog kleinere stukken. Halveer en ontpit de avocado. Schep er met een theelepel of een meloenlepeltje kleine bolletjes (stukjes) uit. Voeg bij de tomaten in een lage schaal. Snipper de bosui en voeg aan het tomatenmengsel toe.

Bestrooi de tomatensalade met de gedroogde basilicum, peper en zeezout. Voeg de olijfolie en azijn toe. Meng alles goed door elkaar. Scheur dan een paar blaadjes verse basilicum in stukjes en strooi die over de salade.

De salade is het lekkerst als je hem een paar uur van te voren maakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Doe de verse basilicum er op het laatst over, zodat hij niet verkleurt. De kwaliteit van je balsamico azijn is heel bepalend voor de smaak. Koop een goed gerijpte, stroperige en daardoor zoetere azijn voor het beste resultaat in deze salade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.