Uien flatbread

Alle ingrediënten van het recept Pompoenfocaccia

1 tl uipoeder

2 grote uien

1 grote teen knoflook

1 el ghee, kokosolie of roomboter

een scheut extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius (conventionele oven).

Pel en snipper de uien. Pel en snipper de knoflook. Doe een platte pan op het vuur en smelt daarin de ghee, roomboter of kokosolie. Fruit de ui op laag vuur ongeveer 10 minuutjes. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

Maak het deeg voor het brood en volg daarbij de aanwijzigingen op uit het recept van de pompoenfocaccia. Voeg voordat je de eieren en het water aan het deeg toevoegt de theelepel uipoeder en de gesmoorde uien met knoflook toe. Laat het deeg zodra het helemaal klaar is een paar minuten rusten.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep het natte deeg op de plaat. Verdeel het gelijkmatig over de bakplaat tot je een ronde, pizza-achtige vorm hebt die ongeveer een halve tot driekwart cm dik is.

Bestrooi met gedroogde rozemarijn en zeezout. Besprenkel er wat extra vierge olijfolie overheen.

Bak het flatbread in de oven gaar en mooi gekleurd in ongeveer 40-45 minuten. Houd het brood vanaf een half uur  in de oven goed in de gaten dat het niet te donker wordt.

Afgekoeld is het flatbread het lekkerst.

Je kunt aan dit recept ook nog verse kruiden toevoegen. Bijvoorbeeld gesnipperde bieslook of fijn gehakte platte peterselie zijn lekker en geven ook een mooi extra kleurtje in je brood. 

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.