Warme witlofsalade met appel en kaneel

2 grote stronken witlof

1 appel

1/2 radicchio sla

1 handje rozijnen

1 flinke hand walnoten

1 tl kaneel

1 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie

peper, zeezout

Haal de buitenste bladeren van de witlof als deze beschadigingen bevatten. Snijd de witlof in de lengte zodat er 4 lange parten witlof ontstaan.

Doe de bakstof in een pan en zet deze op middelmatig vuur. Zodra de bakstof is gesmolten leg je er de witlof in, elk stuk witlof op een van de snijvlakken. Bak de witlof een paar minuten tot deze op de kant waarmee hij de bodem van de pan raakt mooi lichtbruin gekleurd is. Draai dan de witlof op de andere snijkant en bak eveneens een paar minuutjes tot de witlof ook aan deze kant een mooie kleur heeft gekregen.

Snijd ondertussen de raddicchio in grove repen en de appel in grove parten.

Zodra de witlof aan beide snijvlakken gekleurd is, draai je de witlof op de buitenkant en voeg je de raddicchio en appel tot aan de pan. Laat een paar minuutjes warm worden.

Voeg nu de kaneel, peper en zout toe en schep alles goed om. Laat het geheel een paar minuutjes zachtjes bakken. Voeg ondertussen de rozijnen toe.

Zet het vuur uit en voeg de grof gehakte walnoten toe.

Eventueel kun je het gerecht op je bord besprenkelen met wat walnootolie mocht je dat in huis hebben.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.