Wraps van kikkererwtenmeel

150 gram (1 cup) kikkererwtenmeel

60 gram (1/2 cup) tapiocameel

1 flinke snuf gemalen zeezout

300 -350 ml water

roomboter, ghee of kokosolie om in te bakken

Meng eerst de droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg er dan het water aan toe. Voor wraps gebruik je ongeveer 300 ml water. Je kunt er dan 4 wraps uithalen. Wil je flensjes maken verhoog dan de hoeveelheid water naar 350 of misschien wel 375 ml water. Je haalt er dan waarschijnlijk 6 flensjes uit.

Met een garde maak je er een glad beslag van.

Verhit een platte pan op gematigd vuur en doe er wat bakstof in. Neem per wrap/flensje 1 opscheplepel voor soep aan beslag. Giet dit beslag net als gewoon pannenkoekenbeslag zodanig in de pan dat de hele bodem ermee wordt bedekt. Ik gebruik een pan met een middenmaat voor deze wraps.

Laat de wrap op matig vuur 3 minuten bakken. De bovenkant is dan droog en de onderkant heel licht gekleurd. Draai om en bak de wrap aan de andere kant nog 2 minuten. Dan is hij klaar.

Leg op een bord en bak de volgende. Leg tussen de wraps op het bord een stukje bakpapier om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Je kunt de wraps ook invriezen als je dat wilt.

Kikkererwten zijn peulvruchten. Die kunnen de darmen van daarvoor gevoelige mensen irriteren. Heb jij heel veel last van je darmen, maak dit recept dan slechts af en toe. 

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.