Zoete aardappelfrietjes

2 grote zoete aardappels

1 tl paprikapoeder

1 tl uienpoeder

zwarte peper en zeezout (naar smaak)

2 el extra vierge olijfolie, ghee of kokosolie (misschien iets meer)

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken van maximaal 1 cm dik. Maak van die plakken frietjes, ook weer van maximaal 1 cm dik. Hoe dikker je de frietjes maakt, hoe minder knapperig ze worden. Als je ze te dun maakt, branden ze makkelijker aan en worden ze misschien te knapperig. Dat moet je even uitproberen.

Doe de bakstof (gesmolten ghee, gesmolten kokosolie of extra vierge olijfolie) in een grote schaal. Je hebt zoveel bakstof nodig dat al je frietjes met een dun laagje bakstof zijn omgeven. Begin met 2 eetlepels en kijk of dat genoeg is. Voeg de kruiden, peper en zout toe aan de bakstof en meng goed. De kruiden moeten zo goed mogelijk opgelost zijn in de bakstof.

Voeg nu de frietjes toe aan het mengsel en schep goed om.

Leg de frietjes (los van elkaar) op een bakplaat (voorzien van bakpapier) en bak ze in de oven tot ze gaar en knapperig zijn. Dat zal ongeveer 30 minuten duren. Dat hangt een beetje van je oven af. Schep ze na een minuut of 20 om, dan voel je meteen hoe gaar en knapperig ze zijn.

Zoete aardappelfrietjes worden niet zo knapperig als gewone aardappelfrietjes. Maar ze zijn zeker zo lekker en een heel stuk beter voor je darmflora. En dat is ook veel waard :-).

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.