Zoete aardappelsalade met gamba’s

500 gram zoete aardappel

500 gram venkel

10 grote gamba’s

1 rijpe mango

1 rijpe avocado

2 bosuien

1 handje verse basilicum

kokosolie

zeezout, balsamico-azijn (of citroensap) en extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

Schil de zoete aardappel en snijdt deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een kom, bestrooi ze met een beetje zeezout en besprenkel ze met extra vierge olijfolie. Schep goed om en verdeel de blokjes op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd.

Bak de zoete aardappelblokjes in 30 minuten gaar. Schep na 20 minuten een keertje om.

Ondertussen was je de venkel en snijd je deze ook in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook deze in water waar je wat zeezout in hebt gedaan in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en spoel ze af met koud water zodat het kookproces stopt. Laat uitlekken en zet apart.

Schil de mango en avocado en snijd beiden ook in kleine blokjes. Was de bosui en snijd deze in dunne reepjes. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

Bak de gamba’s in een beetje kokosolie in een pan op gematigd vuur tot ze gaar zijn. Dat is ongeveer 2 minuten per kant als ze volledig ontdooid zijn.

Voeg alle ingrediënten nu in een mooie schaal door elkaar en besprenkel de salade met extra vierge olijfolie en balsamico-azijn. Voeg zout naar smaak toe.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.