Zomersalade met perzik

500 gram witlof

1 komkommer

1 rijpe perzik

1 rijpe avocado

verse bieslook (naar smaak)

2 el mayonaise

1 el kokosyoghurt

1 tl uienpoeder

zwarte peper

zeezout

Halveer de witlof en verwijder de stronk. Snijd de rest van de witlof in dunne reepjes. Was de komkommer. Halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes of kleiner. Net wat je lekker vindt eten. Schil de perzik en de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg alle groenten bij elkaar in een schaal en meng ze goed.

Doe alle overige ingrediënten in een kommetje en klop er met een vork een mooie, homogene dressing van. Houd een beetje bieslook apart om over de salade te strooien.

Schep de dressing door de groenten en strooi de overgebleven bieslook over de salade.

Als je nog iets van proteïne toevoegt (bijvoorbeeld: garnalen, rivierkreeftjes, blokjes kip, ei) dan heb je een complete maaltijdsalade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.