Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.
200 gram gekookte garnalen
2-3 stengels bleekselderij
1/2 rode ui
1 rijpe avocado
4 rijpe, zoete tomaten (bijvoorbeeld Tasty Toms)
2-3 stronkjes witlof
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
handje verse basilicum
1 flinke eetlepel mayonaise
1 theelepel Dijon mosterd
sap van 1/2 citroen
peper
zout
Was de stengels bleekselderij en snijd deze in de lengte in 2-3 dunne repen. Snijd de repen bleekselderij in kleine stukjes. Doe in een grote schaal.
Was de tomaten en snijd deze in kleine blokjes. Schil de rode ui en snipper deze fijn. Voeg de tomaten en de rode ui bij de bleekselderij in de schaal. Voeg de garnalen toe.
Snijd de witlof in dunne reepjes en zet apart. Schil de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Zet eveneens even apart.
Was de basilicum, droog de blaadjes en snijd of scheur ze in kleine reepjes.
Maak de dressing door de mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout goed te mengen. Schep de dressing door het garnalen/groente-mengsel. Voeg daarna de avocado toe en schep voorzichtig om zodat de stukjes avocado heel blijven en geen mouse worden.
Leg de witlof op de borden (het recept is genoeg voor 2 volwassenen). Schep op elk bord de helft van de salade. Garneer met de pijnboompitten en de gesneden basilicum.
Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.