Recepten en inspiratie om zelf gerechten te verzinnen

Op deze pagina staan voorbeeldrecepten die passen binnen de orthomoleculaire / kPNI-voedingsleer. De mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos.

Als je op de foto’s klikt, komt het recept op een nieuwe pagina in beeld. Ik hoop dat de recepten je inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met voeding. Staat er iets in het recept dat je niet zo lekker vindt, vervang het dan door iets wat je wel lekker vindt en dat past binnen het recept. Of niet, vervang het door iets heel anders en ontdek of dat ook geslaagd is.

Om je helemaal uit eventuele vast omlijnde ideeën te halen, heb ik ook niet opgeschreven voor hoeveel personen de recepten zijn en hanteer ik ook bewust niet het onderscheid ontbijt – lunch – avondeten. Wie zegt namelijk dat je je “avondeten” niet ook prima als eerste maaltijd van de dag kunt eten? En welke hoeveelheden voldoende zijn, is ook weer van zoveel factoren afhankelijk.

Ik nodig je uit om te experimenteren zowel met ingrediënten als met soorten maaltijden op verschillende momenten van de dag.

Experimenteer, leer en vergeet vooral niet te genieten!