Ben jij ook zo klaar met jouw darmgedoe?

Heel wat vrouwen lopen jaren rond met klachten in hun darmen. Soms hebben die een aantoonbare oorzaak zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Maar meestal lijkt er geen aantoonbare oorzaak te zijn. Dan heb je ‘gewoon’ last van je darmen.

In die laatste gevallen wordt er vaak het predicaat ‘prikkelbare darmen’, ‘prikkelbaredarmsyndroom‘ of afgekort ‘PDS’ opgeplakt. Je wordt naar huis gestuurd met de mededeling dat er niets aan te doen is.

Daar ben ik het niet mee eens!

In beide gevallen, dus of je nu wel of niet een ‘echte’ darmaandoening hebt, is er wel degelijk een aantal oorzaken aan te wijzen die bijdragen aan het ontstaan en blijven bestaan van de klachten. Daar kunnen we naar op zoek en iets aan doen. Het gevolg is vaak dat de klachten fors afnemen of verdwijnen.

Nieuwsgierig of dat ook voor jouw darmklachten geldt?

Doe dan mee met mijn Interactieve online workshop ‘Reken af met jouw darmklachten’.

Heb jij dat nou ook?

 • Je hebt al heel lang last van wat je eet. Na het eten voel je je regelmatig opgeblazen, soms ook misselijk. Je buik voelt niet fijn aan en rommelt soms behoorlijk.
 • Bij een grotere maaltijd heb je vaak last van boeren of brandend maagzuur. Dat heb je trouwens ook als je aardappelen, brood of pasta eet. Je wilt er vanaf zonder maagzuurremmers te gebruiken, want daar voel je helemaal niks voor.
 • Als je naar het toilet gaat, dan is duidelijk dat het niet goed gaat in je buik. Je hebt behoorlijk wat wc papier nodig en de ontlasting ruikt ook niet echt fris.
 • Je hebt vaak diarree of kunt juist heel moeilijk – soms wel dagen niet – naar het toilet. Er is geen pijl op te trekken, op die wisselende ontlasting van je. Je zou er heel wat voor over hebben om elke dag zonder ongemak naar de wc te kunnen.
 • Je bent op een punt aangekomen dat je het zo niet langer wilt. Het zit je zo in de weg in de dagelijks leven. Je bent er klaar mee en wilt NU iets doen om dit op te lossen, maar dan wel op een natuurlijke manier. Op een manier die ook bij jou past.
 • Je hebt al geprobeerd je klachten te verminderen door iets in je voeding aan te passen. Dat heeft wel wat geholpen, maar niet genoeg. Je bent toe aan iets dat wel helpt zodat je klachten kunnen oplossen.

Maar wat nu als het anders kan?

Je loopt waarschijnlijk al een tijdje (of eigenlijk al best wel heel erg lang) rond met al deze klachten in je buik. Je bent er tot op zekere hoogte ook aan gewend geraakt, hoewel: kun je er echt aan wennen? In ieder geval lijkt het alsof deze klachten ‘gewoon’ bij jou horen. Diep van binnen word je daar wel verdrietig van. Waarom heb jij dat nu wel en je vriendinnen niet?

Maar wat nu als deze klachten niet ‘gewoon’ bij jou horen? Wat nu als het ook anders kan?

Hoe fijn zou het zijn als je (minder of) geen last meer hebt van je buik en je gewoon lekker kunt genieten van je eten? Dat het brandende maagzuur of het volle, opgeblazen gevoel voor jou verleden tijd is? En een bezoek aan het toilet niet meer gepaard gaat met grote hoeveelheden toiletpapier en luchtverfrissers? Waardoor je weer vrij en onbelemmerd de dingen kunt ondernemen waar je zo blij van wordt?

En dat je al die klachten kunt aanpakken op een natuurlijke manier? Door met je voeding aan de slag te gaan. Daar de juiste aanpassingen in te doen waardoor je buik blijer wordt?

WAT NU ALS JE ZOU ONTDEKKEN WAAR BIJ JOU DE SLEUTEL VOOR DE OPLOSSING LIGT?

In deze interactieve, online workshop

 • Duiken we samen in de wondere wereld van de spijsvertering en darmen, want alleen als deze allebei goed werken heb jij een blije buik en fijne ontlasting. Ik onthul je de meest voorkomende oorzaken van buikklachten die maar niet over gaan.
 • Ontdek jij waarom het je nog niet gelukt is om deze klachten op te lossen en hoe je dat wel voor elkaar krijgt. Uiteraard krijg je daarbij een stappenplan dat echt werkt om je spijsvertering en darmen te verbeteren met voeding, leefstijl en natuurlijke middelen
 • Is er veel tijd en ruimte voor al jouw vragen over het hoe en waarom van jouw darm- en spijsverteringsklachten en wat je daaraan kunt doen. Je kunt ze allemaal aan mij stellen.

Hoe werkt het?

Deze online workshop wordt gehouden via GoTo Meeting, dat is een app om veilig mee te videobellen. Via de link die ik je stuur kun je deelnemen op je telefoon, tablet of computer. Je kunt de app installeren of zo vanuit je webbrowser (Chrome) deelnemen. Net wat jij fijn vindt.

Omdat we tijdens de workshop videobellen kunnen we elkaar ook allemaal zien en is het net alsof we bij elkaar in dezelfde ruimte zitten. Alleen kun je dan wel lekker je huisbroek en je sloffen aanhouden, hoe fijn is dat?

Tijdens de workshop kun je al jouw vragen stellen. Dat kan in de groep of door mij tijdens de workshop een privé-berichtje te sturen via de chat. Er is meer dan genoeg ruimte om je vragen te stellen, dus doe dat vooral dan haal je het meeste uit de workshop.

Omdat dit een interactieve workshop is (en geen groots en anoniem webinar) is er maar beperkt plaats. Er worden geen opnamen gemaakt en er is dus ook geen replay beschikbaar.

Deze online workshop vindt plaats op woensdagavond 15 februari 2023 van 19.30 tot 20.45 uur. Aanmelden doe je door hieronder je gegevens in te vullen en op de knop te drukken. Je kunt gratis deelnemen. 

Doe je mee?

Meld je wel snel aan, want VOL = VOL en de sessie start al over:

0Weken0Dagen0Uren
.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026